Programma’s van de afgelopen tijd

de e-flyer voor het concert op 16 juni un Culemborg. Tegen een grijze achtergrond staat de informatie voor bezoekers, met daaronder allerlei namen die in het programma een rol spelen, componisten en personen die in de werken bezongen worden.

vrijdag 16 juni in Culemborg, zaterdag 17 juni in Vleuten

We maakten een prachtig programma rondom de namen van personen. Dat bracht ons langs allerlei genres en sferen. Zo zongen we de klaagzang van Josquin naar aanleiding van het overlijden van de grote meester Ockeghem, we zingen de Hymn to St. Cecilia van Benjamin Britten, liederen van Poulenc en Ravel met een naam in de titel en ga zo maar door. We hadden ook een beroemde paus op het programma, met een mis van Palestrina die naar hem genoemd is. Ook daar zongen we een deel van. Het geheel stond onder leiding van onze dirigent Leenke de Lege.

afbeelding van de flyer die we gebruikten voor het concert van Capella Culemborg en Kamerkoor Oktoich, in Culemborg. De afbeelding bevat een uitsnede van een ikoon of fresco uit de Oosterse Othodoxe Kerk

donderdag 22 juni: samen met ‘Kamerkoor Oktoich’ in Culemborg

november 2022

Grote Barbarakerk te Culemborg

Capella Culemborg bracht Engelse koormuziek, waaronder de ‘Five Flower Songs’ van Benjamin Britten, ‘Lamentations of Jeremiah’ van Thomas Tallis, werken van William Byrd, Parsons, Elgar en Walton.

flyer met informatie over het concert dat Capella Culemborg in november 2022 gaf met Engelse koormuziek. De titel was 'Britten en Britten'

zaterdag 19 november
Grote Barbarakerk, Grote Kerkstraat, Culemborg
entrée €15,-
kaarten via capellaculemborg@gmail.com

een foto van Capella Culemborg met Leenke in maart 2021, vlak voor een concert in de Grote Barbarakerk in Culemborg

2021-2022: ons recente verleden

Op zaterdag 18 juni werkte Capella Culemborg mee aan de Nederlandse première van het ‘Requiem for Fallen Brothers’ van Kastalski. Dat vond plaats in de Nicolaikerk in Utrecht. Meer informatie vindt u [hier].

Hieronder ziet u de flyer die we gebruikten voor onze twee recente concerten in het weekend van 5 en 6 maart 2022.

Samen met het ensemble La Primavera brachten we muziek uit het begin van de zeventiende eeuw, de vroege barok. Meer informatie over hen vindt u [hier].

De muzikale leiding van Capella Culemborg is in handen van Leenke de Lege. U kunt [hier] meer over haar lezen.

Voor meer informatie over het koor en om regelmatig op de hoogte te blijven van onze plannen: stuur daarvoor een email naar capellaculemborg@gmail.com

e-flyer van de concerten met muziek van Monteverdi en Gesualdo, met het ensemble 'La Primavera', maart 2022

Op het programma stonden werken van Gesualdo, Schein, Schütz en Monteverdi.

Het concert op zaterdag 5 maart in Culemborg werd mogelijk gemaakt door steun van het Cultuurfonds Culemborg

 logo Cultuurfonds Culemborg

Capella september 2020